Hanna Breijer

Hanna Breijer

 
 

In Memoriam: Hanna Breijer

17 Februari 2017

In memoriam
Hanna Breijer

Op 9 februari jl. is Hanna Breijer overleden. Hanna was een in de cytologiewereld bekende maar ook bescheiden en graag geziene vrouw.
Hanna was Hanna, altijd zichzelf, niets meer maar zeker niets minder. Zij was een vakvrouw, uit één stuk cytologiehout gesneden. Ze heeft met jaren van hard werken op verschillende manieren en in alle verschillende facetten van de cytologie haar sporen in het vak verdiend. Zij deed dat op vele plaatsen, de laatste jaren in Leiden en in Rijswijk als allerlaatste. Nieuwe aspecten, leren en evalueren om de cytologie te verbeteren daar was ze altijd voor in. Daar heeft ze zich ook altijd voor ingezet. Dat deed ze onder één voorwaarde: ik wil niet op de voorgrond. De enkele presentatie die zij gaf of de bestuursfunctie die zij bekleedde, ze heeft het alleen voor de anderen gedaan, nooit voor zichzelf. Hanna had een hekel aan flauwekul en onzinnig gedoe, gewoon je werk doen, zonder poespas. Dat straalde ze, en sprak ze ook uit. Ze was open en eerlijk naar jou toe, maar jij kon ook alles tegen haar zeggen. Ze was altijd geïnteresseerd in jouw mening en bevindingen.
Naast haar enthousiasme voor het vak, had ze groot gevoel voor humor. Met haar vrij lage, ietwat hese stem heeft ze menig schaterlach laten horen en opgewekt. Een van haar gevleugelde uitspraken was: “Er is altijd wat ……., van te maken.” Die uitspraak zullen we blijven koesteren.

 

<< Keer terug naar het overzicht