BVO BMHK - Analisten in Opstand

11 April 2015

In 2014 is een groep cytologisch analisten begonnen met de beweging 'Analisten in Opstand' om hun zorgen te uiten over de gang van zaken bij de vernieuwing van het BVO Baarmoederhalskanker. Hiervoor hebben zij op de Veldhuizencursus, pathologie 3-daagse, via het VAPweb Forum en verschillende kranten oproepen gedaan. Daarnaast is er ook een petitie gestart met als doel deze aan de tweede kamer aan te bieden.

Om verwarring over dit initiatief bij belanghebbenden te voorkomen wil het VAP bestuur duidelijk maken dat 'Analisten in Opstand' een initiatief is van individuele analisten op persoonlijke titel. Het is dus geen actie van de VAP als vereniging. De VAP biedt de analisten als leden van de vereniging slechts de mogelijkheid om de communicatie kanalen van de VAP te gebruiken, maar zij spreken niet namens de VAP.

Als VAP bestuur begrijpen we de onrust onder onze leden, maar vragen hen tevens om vooruit te kijken in plaats van terug. Nederland heeft jarenlang een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van vroege opsporing van BMHK. De wetenschap en de techniek heeft ons echter ingehaald en we moeten niet willen dat we internationaal achterop raken.

<< Keer terug naar het overzicht